Povestea noastra nu a inceput de la un moment de bucurie. Ba chiar a fost o sperietura care ne-a pus pe treaba.

Privind lucrurile la rece, seara de marti in care era sa ajung la spital mi-a dat cea mai mare trezire din toti cei 24 de ani de pana atunci.

O criza de colon neanuntata si-a facut timp sa-mi ocupe o buna parte din primavara anului trecut, cu vizite la medici, toate investigatiile posibile care se termina in „scopie”, o lista de pastile care era pe tot calendarul zilei si un regim alimentar strict.

Credeam ca sunt sanatos, credeam ca am un stil de viata activ, credeam multe. Organismul meu nu a fost de acord si a hotarat atunci sa ma convinga ca mai trebuie sa lucram la relatia noastra.

Sa ai un diagnostic probabil de boala Chron la 24 de ani e ceva ce te trezeste. Si te da cu capul de peretii farmaciilor si clinicilor.

M-am tinut de regimul alimentar si am inceput sa invat mai multe despre mine. Am fost nevoit. Am descoperit obiceiurile nesanatoase care m-au adus acolo, le-am pus pe foaie si am lucrat sa le schimb.

Blenderul la nevoie se cunoaste

Aici a inceput distractia. ‘Ce mai mancam azi’ devenise ‘ce mai fierbem azi?’ Mancarea era fiarta, fara sare, fara condimente. Lactate, dulciuri, sucuri sau zahar nu aveam voie. Regim, regim, dar cum sa-i rezisti 3 luni de zile?

Am adoptat un blender si a devenit rapid un prieten matinal. Sucurile proaspat stoarse mi-au readus gustul dupa fierturi. Apoi am ajuns la ceva ce puteam manca toata ziua, in cantitati controlate: nuci, seminte si fructe uscate. O nebunie.

Astfel de gustari erau deja un obicei nou, alaturi de sucurile stoarse, insa imi doream sa il pastrez si sa gasesc solutii care sa ma ajute sa fac asta cat mai usor.

Am gasit si companii care vindeau gustari, le-am incercat pe toate. Am cumparat nuci, seminte si fructe uscate din piata Obor, din supermarket, de la magazine online. Problema era ca toate ofereau solutia unui consum ocazional, iar eu aveam nevoie de ceva pe termen lung, sa ma ajute sa-mi pastrez noile obiceiuri sanatoase.

Migdale in loc de covrigi

In urma consumului meu de rozatoare, am ajuns sa intru in detalii, sa fac un research de piata, sa vorbesc cu apropiati si prieteni. As fi vrut atunci pe loc sa-i conving pe unii sa arunce covrigii din mana si sa se apuce de mancat o migdala, un caju, niste goji, orice.

Mi-am dat seama ca am nevoie de timp.

Dupa 11 luni de planificare, research si alte schimbari pe plan profesional, m-am decis sa fac treaba sa se intample.

Taadaaa! Ieri au înflorit primele mixuri de primăvară la un eveniment de networking. S-au dat repede, dar mai facem.

#asaincepe
#GustariSanatoase

Posted by NativeBox.ro on Friday, 13 March 2015

 

NativeBox a aparut ca o solutie la ce aveam eu nevoie, realizand apoi ca sunt si alti oameni care isi doresc o alimentatie mai sanatoasa. Mixurile de nuci, seminte si fructe uscate de la NativeBox sunt livrate acasa sau la birou cu un plan de abonament, in functie de preferinte si nevoi. Si nu oricum, ci alese cu atentie de la furnizori certificati, alaturi de validarea unei echipe de nutritionisti si sportivi.

Mi-am dorit atunci sa creez ceva nou care sa aduca o influenta pozitiva in alimentatia romanilor. Sa fie gustari bune de luat pe munte, in avion, la birou, la scoala si care sa iti explice prin ambalaj ce e bine pentru tine si cand e bine sa le consumi.

NativeBox este un inceput.

Planurile sunt mari si voi lucra la acest nou drum, de a schimba perceptia parintilor, copiilor sau angajatorilor legata de alimentatie si de pune gustari mai sanatoase la indemana, ca in final sa fie mai putine probleme de sanatate.

Sa ofer un produs care sa intreaca prea indragitii covrigi sau alte patiserii din topul preferintelor. Macar a unei categorii de oameni.

De la acea seara de marti si pana acum, astazi e cel mai bun inceput si ne-ar ajuta sa fii alaturi de noi.

In curand lansam si magazinul online si vei putea fi printre primii care incearca mixurile NativeBox. Inscrie-te pe site si fii cu ochii pe pagina noastra de Facebook.

4 thoughts on “Noi inceputuri: povestea unor obiceiuri sanatoase

  1. Pingback: Cum iti pastrezi usor obiceiuri sanatoase?

  2. Anca V says:

    Si eu sunt in aceeasi barca cu tine dar eu m-am gandit doar la mine, nu si la altii 🙂 Mananc sanatos de cand am aflat diagnosticul iar fructele uscate nu lipsesc de la mine de pe birou. Felicitari si bafta!

  3. Pingback: Despre covrigeii Brezel si soda caustica | Dar vai!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *