Despre Ulei de cocos Biona 400g
Nucile de cocos proaspete sunt decojite si uscate, apoi presate mecanic cu grija, iar uleiul este filtrat. Nu se foloseste inalbitor si nu se pasteurizeaza. Datorita metodei de extragere a uleiului prin presare le rece, savoarea, gustul, culoarea si nutrientii raman intacti in uleiul de cocos.
Se poate folosi atat pentru prepararea mancarurilor crude cat si pentru cele cu foc. Ideal pentru mancarurile asiatice. Poate fi inlocuit cu untul atunci cand se serveste pe paine. Poate fi aplicat ca masca pentru par sau fata. Textura lui este solida la o temperatura de sub 18 grade Celsius si devine lichida la o temperatura mai mare de 24 de grade Celsius.
De ce este important sa ai mereu ulei de cocos in casa?
Imbunatateste digestia si absorbtia vitaminelor liposolubile, mineralelor si aminoacizilor. Colina este unul din nutrientii care se gasesc in cel mai mare procent. Uleiul de cocos mai contine vitamina E, vitamina K, fierul, fitosteroli, acizi grasi Omega-6, grasimi saturate, mononesaturate si polinesaturate.
Nuca de cocos este un antioxidant natural, imbunatateste sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte cu virușii și bacteriile. Ajuta, de asemenea, la boli cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea arteriala, colesterol ridicat și previne ateroscleroza.
Cu toate ca are un aport mare de grasimi saturate, uleiul de cocos, datorita procentului ridicat de acid lauric este, de fapt, benefic pentru organism.
Utilizari externe
Uleiul de nuca de cocos are, de asemenea, utilizare externa: par – o piele puternica, acțiune nutritiva – hidrateaza si previne formarea ridurilor si imbatranirea pielii, datorita proprietatilor antioxidante.
Origine: India. Produs vegetarian/vegan.
Certificat organic.
Pastrare: Pastreaza uleiul de cocos la loc intunecos, racoros, uscat si rece, in borcanul original bine inchis. Dupa deschidere poate fi tinut la frigider sau la temperatura camerei.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.