Când eram mici,  untul de arahide era un Sfânt Graal al civilizației, o curiozitate în fața căreia ne opream cu toții, întrebându-ne dacă nu cumva e o glumă de film sau e de adevăratelea.

Unt de arahide

Unt de arahide?

Da. Are grăsime sănătoasă, hrană trainică pentru zile în care ne trebuie resurse cu bătaie lungă. Două linguri și nu mai mult, acoperă nevoia de proteină în fiecare zi. Dacă sărim măsura celor două linguri, avem un surplus care îngrașă.

Proteina din arahide ajută la întreținerea masei musculare, așadar untul e o alegere bună dacă facem sport sau depunem efort fizic ca obicei de întreținere. Mai mult, ne face să uităm de foame pentru ore bune și păstrează inima sănătoasă. Are grăsimi nesaturate, iar asta înseamnă nutriție sănătoasă.

Dacă nucile sunt prea mult, atunci o porție de unt de arahide ar putea deveni un substitut foarte potrivit pentru vitamine, nutrienți și proteina deja amintită. Senzația de consistență e mai degrabă satisfăcută la unt de arahide în comparație cu nucile.

Potasiul e un alt element benefic pe care îl găsim din plin la aliment. Potolește efectele negative ale sodiului și ne aduce organismul în echilibru. Fibre, Vitamina E, un foarte bun antioxidant, Magneziu, vitamina B6 pentru imunitate și Zinc, toate sunt avantaje nutritive pe care le găsim la untul de arahide.

Unt de arahide fara sare

Cum îl alegem?

Rafturile sunt pline de sortimente cu etichete și promoții prietenoase. Cu toate astea, cele mai bune alegeri depind de ingrediente. Dacă zahărul e lipsă, cu atât mai bine. Astfel, alimentul se păstrează natural, fără adaosuri inutile.

Când e cât mai aproape de natural, făcut în putineiul unturilor de arahide, bunătatea are mai puțin sodiu. Cu cât mai mare adaosul de sodiu, cu atât sunt acoperite aroma și gustul de arahidă adevărată.

Grăsimile nu sunt un factor de diferențiere. Cu foarte mici excepții, sortimentele sunt create cu aport egal de grăsimi.

Unt de arahide

Cu ce îl asortăm?

Cu pofta de dimineață, cu pâine bună sau wasa, cu biscuiți din secară sau orice sărat și crocant care ar putea amplifica dulceața cremoasă a untului. E foarte potrivit și în combinații cu fulgi de ovăz, fructe sau pur și simplu, pentru că e gustos.

Unt de arahide profusion

Unde îl găsim?

Am testat până am ajuns la aceste branduri de unt de arahide organic, pe care le găsești pe site. Ne-am oprit la ingrediente naturale, cea mai potrivită textură și gust echilibrat. Recomandăm cu încredere, consumăm cu plăcere. Păstrăm obiceiurile sănătoase, ceea ce vă dorim și vouă.

 

2 thoughts on “Unt de arahide, cel mai bun pentru mic dejun

  1. Pingback: 7 rețete delicioase cu unt de arahide - NativeBox

  2. Pingback: 7 rețete delicioase cu unt de arahide - Rapid si simplu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.